Közélet

Meggyilkoltak egy vezető Porosenko-párti politikust

Holtan találták péntekre virradóan a Luhanszk megyei Szeverodonyeckben Szerhij Szamarszkijt, a városi tanács Petro Porosenko ukrán elnök mögött álló tömörülés frakcióvezetőjét, a helyi polgármester tanácsadóját, a hatóságok szerint meggyilkolták.

A politikust támadói agyonverték, az előzetes vizsgálatok alapján a fejére mért ütés okozta a halálát. A rendőrség elsőleges feltételezése az, hogy politikai tevékenysége miatt gyilkolták meg, de nem zárják ki ugyanakkor azt sem, hogy rablótámadás vagy üzleti leszámolás áldozatává vált.

Az 55 éves férfi eltűnését felesége jelentette be a rendőrségnek. Helyi idő szerint este hat óra körül beszéltek utoljára telefonon, amikor a képviselő hazafelé indult a városházáról. Neje megkérte, hogy út közben ugorjon be egy élelmiszerboltba és vásároljon néhány dolgot.

20.15-kor a politikus élőben szerepelt volna egy televízió műsorában, de a stúdióba már nem érkezett meg. Telefonja egy darabig kicsengett, de nem válaszolt a hívásokra, később kikapcsolt.

Szamarszkij holttestét éjjel találták meg nem messze otthonától. Kézi táskája és a vásárolt élelmiszerek a holtteste mellett voltak.

Hrihorij Priheba polgármester-helyettes meggyőződését fejezte ki, hogy Szamarszkijt politikai tevékenysége miatt gyilkolták meg.

 

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik