Közélet

Szédületes: 4.591 másodperc a Rubik-kocka kirakásának új világcsúcsa

SeungBeom Cho, egy 23 éves dél-koreai fiatalember tegnap óta a 3x3x3-as Rubik-kocka kirakásának gyorsasági világbajnoka. Elképesztő, 4.591 másodperces eredménye hatalmas meglepetés, hiszen alaposan megjavította eddigi, 6.54 másodperces egyéni csúcsát. A világbajnok időt ráadásul első próbálkozásra hozta össze a Chicagoban megrendezett, ChicaGhosts 2017 nevű bajnokságon, a nap további részében már csak 7 másodperc feletti időkre volt képes.

Lehetetlen megjósolni, hogy Cho meddig lesz világcsúcstartó: 2015 júliusban még egy 6 másodperc alá szorított idő is elég volt a világbajnoki címhez, ám ugyanabban az évben novemberben megszületett az első 5 másodperc alatti eredmény. A világcsúcsot eddig egy 15 éves, amerikai fiú, Patrick Ponce tartotta, aki idén januárban 4.693 másodperc alatt rakta ki a kockát.

Bármennyire is gyorsak azonban a srácok, a gépeket valószínűleg soha sem fogják legyőzni, az abszolút csúcstartónak, a Sub1 Reloaded nevű robotnak ugyanis elég 0,637 másodperc egy kocka kirakásához.

(via Mashable Australia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik