Közélet

Plakátpályázat indul a megújuló Európáról

A Transparency International és a 24.hu közös pályázatán a legjobb alkotások pénzjutalomban részesülnek.

„Nekem az EU…” címmel indít plakátpályázatot a Transparency International Magyarország (TI) a 24.hu közreműködésével.

Magyarország 2004 óta tagja az Európai Uniónak és így részese egy olyan közösségnek, amelynek tagjait összeköti a megélt történelem, a közös értékek és a közös identitás. A tagságunk számos előnnyel jár, ezen előnyökért cserébe pedig hozzá kell, hogy járuljunk a közösség működéséhez, tiszteletben tartva az európai normákat és értékeket. Emmanuel Macron, Franciaország idén hivatalba lépett államfője nemrégiben úgy fogalmazott, hogy „Európa nem szupermarket, hanem sorsközösség.”

A pályázatra a fenti kérdésre reflektáló plakátok mellett olyan pályázati anyagokat is várnak, amelyek azzal foglalkoznak, hogy milyen jövő vár az Európai Unió számára, mi lehet Magyarország szerepe a megújuló Európában, mit köszönhet Magyarország az EU-nak. Nem kötelező azonban pont ezekre felvetésekre választ adni, a saját ötleteket is szívesen látják.

A pályázaton bárki részt vehet, magánszemély, szervezet, cég, és egy plakáton többen is dolgozhatnak. A beérkező pályaműveket egy hat tagú zsűri értékeli, többek között Szigeti Péter, a 24.hu főszerkesztője és Martin József Péter, a TI ügyvezető igazgatója. A zsűri által legjobbnak ítélt plakát készítője 300 ezer forint pénzjutalmat kap, a 24.hu közreműködésével lebonyolított közönségszavazás nyertese pedig 100 ezer forintot.

A plakátok benyújtásának határideje 2017. november 30-a, a pályázattal kapcsolatban pedig a TI honlapján olvashatnak még több információt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik