Közélet

Azért rúgta ki egy munkatársát a Lidl, mert túl keményen dolgozott

Beperelte a Lidl áruházláncot egy korábbi alkalmazottja, akit azért rúgtak ki az állásából, mert túl keményen dolgozott. A hivatalos iratokban Jean P. néven említett férfi az egyik barcelonai áruhazat vezette, ahová minden nap a munkaidő kezdete előtt egy-másfél órával érkezett meg.

Jean P. azért járt korábban dolgozni, hogy feltöltse a polcokat, ellenőrizze a megrendeléseket és az árazást, hogy minden nyitásra kész legyen, mire az eladók megérkeznek. A cég regionális vezetői, miután ellenőrizték az üzlet kameráinak felvételeit, azért bocsátották el a férfit, mert az álláspontjuk szerint, megsértette a munkaügyi szabályokat.

Az üzletvezető, aki 12 évig volt a cég alkalmazottja nem csekkolt be, amikor beérkezett a munkahelyére, márpedig a szabályzat kimondja: minden ledolgozott percért fizetés jár, de minden munkával töltött percet regisztrálni kell. A Lidl ugyanakkor elismerte, hogy Jean P.-t azonnal kirúgták, nem figyelmeztetették, hogy ne járjon korábban.

Juan Guerra, a férfi ügyvédje hozzátette, hogy az ügyfelét a cég folyamatos nyomás alatt tartotta olyan elvárásokkal, melyekről tudniuk kellett, hogy csak túlórázással teljesíthetők. A per folyamatban van.

(via Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik