Közélet

Jeszenszky Géza: A kormány lenézi a magyar választókat

Tragikomikus a Soros elleni propaganda és a nemzeti konzultáció, miután a letelepedési kötvények révén bűnözőket is beenged az ország az Európai Unióba – véli Jeszenszky Géza.

Az Antall-kormány külügyminisztere a Magyar Nemzetnek adott interjúban a nemzeti konzultációról azt mondta:

szégyenteljesnek tartom, hogy ennyire lenézik a magyar választók intelligenciáját.

Tragikomikus

Biztos, hogy nincs Soros-terv. Soros Györgynek vannak változó elgondolásai, de azok az állítások, amiket a szájába adnak, hazugságok. Aki ezeket a rémmeséket elhiszi, az megtévesztés áldozata lesz, de annyira átlátszók a szövegek, hogy azon csak sírni vagy nevetni lehet.

Nem kedvelem Sorost, aki 1990 előtt sok jó ügyet és személyt támogatott, utána viszont kemény, sokszor unfair ellenfele volt az Antall-kormánynak. Sok mindenben, például a bevándorlás ügyében eltér a véleményünk, de ettől még tragikomikusnak tartom, hogy már másodszor teleplakátolják vele az országot – tette hozzá.

Veszélyben az unió jóindulata

Úgy véli, Magyarország uniós tagsága nincs veszélyben amiatt, hogy a kormányzati kommunikációban Brüsszel Magyarország ellenségévé lépett elő.

A jóindulat viszont igen, és ez a 2020 utáni támogatások mértékében még gondot okozhat.

A kötelező kvóta – úgy tűnik – lekerült a napirendről. De ott érzékelek egy ellentmondást, hogy igazolt menekülteket nem fogadunk be, ellenben letelepedési kötvényt vásárló gyanús figurákat igen. Távol kell tartani a terroristákat, de a bűnözőket is – fogalmazott Jeszenszky Géza a lapnak. A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

(Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik