Közélet

Újabb módosítások: már 107 milliárdnál jár a vizes vb költsége

Két új csontváz esett ki a szekrényből.

Újabb szerződésmódosításokról ír az Átlátszó, amelyek a júliusban befejeződött vizes világbajnokság drágulását eredményezik. A sportrendezvény összköltsége ezzel átlépte a 107 milliárd forintot.

A biztonsági szolgáltatások ellátásának tenderét márciusban nyerte el a Valton-Sec Kft, 1 096 500 000 forintra szerződtek a vb-t szervező céggel. Ezt az összeget most 72 millió forinttal emelték meg arra hivatkozva, hogy a FINA Elite és a FINA Masters versenyek nem egymást követően kezdődtek, de a köztes egy hétben is szükség volt a helyszínek biztosítására, illetve a magyar vízilabda-csapat mérkőzésein nagyobb érdeklődés volt várható, a rendezvényterületek bontása pedig a tervezetthez képest nagyobb területen valósult meg.

Nettó ötvenmillió forinttal drágult a Duna Aréna és a FINA Market üzemeltetése is. A megbízást májusban a B-Omega-T Kft. nettó 497 millió forintért nyerte el, ez drágult most 547 millió forintra az utómunkálatok miatt.

A nyilvánosságra került szerződések értéke a módosításokkal együtt nettó 107 milliárd, bruttó 135,89 milliárd forintnál jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik