Közélet

Orbán egy Kuruc.info-cikk alapján támadja Szél Bernadettet

A heccportál ráadásul a Fideszt is ugyanazzal vádolta, mint az LMP miniszterelnök-jelöltjét.

„Sorosista együttműködéssel” vádolta Orbán Viktor hétfőn Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét amiatt, hogy tagja volt a Humanista Mozgalomnak.

A Kettős Mérce arról ír: a 2011-ig létező mozgalom ugyan soha nem kapott pénzt Soros Györgytől, arról viszont 2016-ban írt a Magyar Idők, hogy Szél a Humanista Mozgalomban „Soros ügynökeként” tevékenykedett.

A kormánylap cikke viszont egy az egyben emelt át mondatokat a szélsőséges Kuruc.info egyik 2009-es cikkéből – a Magyar Idők előtt egyedül ott szerepelt az az állítás is, hogy a Humanista Mozgalom mögött Soros György áll. De a heccportál a fideszes Illés Zoltánt is megvádolta, azt írva, hogy „e söpredékkel a Zsidesz zöld embere működik együtt”.

Összefoglalva: a miniszterelnök egy olyan gyűlölködő, antiszemita cikk alapján szállt bele az LMP kormányfő-jelöltjébe, amely a Fideszt is ugyanilyen kapcsolatokkal és „cionizmussal” vádolta.

A Kettős Mérce felidézi azt is, hogy a 2000-es években aktív Humanista Mozgalom balról kritizálta az MSZP-SZDSZ kormányt, de sokszor került egy platformra a Fidesszel. A 2004-es kórházprivatizációs népszavazáson például együtt kampányoltak azért, hogy a kórházak maradjanak állami kézben, és többször is együtt léptek fel az MSZP-SZDSZ korrupciós ügyei és természetkárosító döntései ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik