Közélet

Támad az Együtt: célkeresztben a társkereső oldal

Vitára hívja Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke Weiler Pétert, a Puncs.hu gazdáját, ismert képzőművészt. A politikus szerint a társkereső oldal a sugar daddy, sugar baby jelenséget patronálja, ezt pedig a női létforma egyik lehetséges formájaként mutatja be. Merthogy

mi sem életszerűbb és magától értetődő, minthogy gazdag férfiak egyfajta szeretetszolgálat jegyében hozzájárulnak lányok, nők terhének csökkentéséhez, legyen az diákhitel vagy éppenséggel számukra megfizethetetlen kulturális és egyéb programok, megélhetésük finaszírozása. Csak úgy.

Hajdu úgy gondolja, nem csak arról lehet vitatkozni az oldal kapcsán, hogy az eleve csak társkeresés lenne-e, hogy piacosítható-e a szerelem, hanem hogy súlyosabb esetben nem „kerítésről” kell-e itt beszélni. Szerinte az egyik fő probléma, hogy itt ezek a síkok nem válnak el egymástól élesen, és hiába van példa „örök szerelmek” kialakulására, hazhatunk mellé több tucat olyan esetet, amelyek azt bizonyítják, itt társadalmi helyzetükből adódóan férfiak élnek vissza nők – például anyagi – helyzetével.

Hajdu szerint a politikusoknak részt kell venniük ezekben a vitákban, mert végülis a társadalom nőképét meghatározó ügyekről van szó.

Weiler Péter a hvg.hu-nak adott interjújában korábban egyebek mellett azt mondta, sosem csinálna olyasmit, ami illegális, ráadásul az oldal elindításában nem csak jogilag, üzletileg sem találtak kifogásolnivalót.  Szerinte a Puncsnál is nagyon szigorúan szűrnek, kitiltanak minden olyan felhasználót, aki nem párkapcsolatot keres, azaz a prostitúciónak az oldalon nincs helye. Rögzítette: egy dolog biztos nem fér meg a Puncson, alkalmi szexuális kapcsolat pénzügyi juttatásért.

Azt is mondta:

Mi senki felett nem ítélkezünk. Én nem állítom, hogy ez egy bűnös és erkölcstelen dolog. Szerintem senkinek nincsen joga mások párkapcsolata felett ítélkezni. Én nem gondolom, hogy ezekre a párkapcsolati modellekre különösebb hatással lennénk, ezeket mi generálnánk, mert létező társadalmi jelenség, amikor csinos, fiatal lányok, tapasztalt, netán gazdag partnert keresnek maguknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik