Közélet

A trafikbotrányban elhíresült polgármester lesz Kósa államtitkára

A megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felel Horváth István.
Kapcsolódó cikkek

A trafikbotrányban elhíresült volt szekszárdi polgármester, Horváth István, valamint Simon Róbert volt győri alpolgármester segíti a jövőben a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterként dolgozó Kósa Lajos munkáját – tudta meg a hvg.hu. Horváth a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért, Simon pedig a végrehajtásért felel majd államtitkárként.

2013-ban az akkor fideszes, azóta a korrupciós botrányok miatt az LMP-hez átigazolt Hadházy Ákos tálalt ki arról, hogy Horváth polgármesterként a kormánypárti önkormányzati képviselőkkel egyeztetve bírálta el a dohányboltok üzemeltetésére beadott pályázatokat, politikai alapon. Horváth tagadta a vádakat, de a hvg.hu bemutatta a tanácskozásról készült hangfelvételt is.

Kósa Lajos munkáját két, önálló titkársággal rendelkező államtitkárán túl saját miniszteri kabinet, valamint médiakapcsolatokért és programszervezésért felelős főosztály is segíti majd. A portál értesülései szerint a kabinetfőnök Simon Kinga, a Fidesz-frakció jogi osztályának eddigi vezetője lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik