Közélet

Szél Bernadett bejelentkezett a miniszterelnökségre

Nagy megfejtések nincsenek az óhajtott Szél-kormány programjában, de lebontanák az orbánista falakat.

Szombaton nagy kongresszust tart majd az LMP (amiről a 24.hu is ír majd), ennek előzményeként a párt egyik vezetője, Szél Bernadett nagy manifesztóval jelentkezett pénteken a Facebookon. Szél azt írta, nagy döntés közeleg, a párt történetében először állít majd miniszterelnök-jelöltet. Hogy miért? Ezért:

Tesszük ezt azért, mert meggyőződésünk, hogy nincs újabb négy évünk: nincs újabb négy évünk az Orbán-rendszerre és nem tudunk újabb négy évet várni az ellenzékre.

Szerinte az országnak új irányra, politikára és vezetőkre van szüksége. Ő főleg az új irányvonalra állna át, hogy újraépítse a bizalmat a politikusok és a választók között. Ehhez új és megbízható vezetők kellenek, és hogy ezt Szél bizonyítsa, leírta programját. Nem is akárhogy:

a nemzeti konzultáció hét pontjára reagálva ő is hét pontban foglalta össze a “2018-ban létrejövő Szél-kormány” vízióit.

Lássuk a pontokat:

  1. Leszámolnak a korrupcióval, erre már kész LMP-s törvényjavaslat-csomag van.
  2. A magyar munkásnak is kedveznek, felszámolják a bérválságot, átszabják az adórendszert, kinyírva az egykulcsos adórendszert.
  3. Az Orbán-kormány a multiknak kedvez, ezzel szemben a Szél-kormány helyzetbe hozza majd a kis- és középvállalkozásokat.
  4. Oktatási forradalom jön, a büdzsé ötödét erre költenék, az önkormányzatok visszakapnák az iskolák fenntartását, sok diplomást képeznének.
  5. A családi pótlék emelésével és bérlakásprogrammal segítenék a családokat.
  6. Működő és ingyenes egészségügyet teremtenek, mindenhol lesz háziorvos, megállítják az orvosok és ápolók elvándorlását, visszaszorítják a hálapénzt.
  7. Okosforradalomba viszik Magyarországot, amiben sok minden benne van. Paks 2. felmondása, megújuló energia, innovatív kkv-k támogatása, hatékony, családi alapú mezőgazdaság, a vidéki városok leszakadásának megállítása.

Az összes pontot bővebben megfogalmazva itt olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik