Közélet

Londoni terror: nem tudni magyar érintettről

Pénteken robbanás történt a londoni metróban, a külügyminiszter szerint nincs magyar sérült.

Péntek reggel egy metrókocsiban London nyugati részén, a Parson’s Green nevű megállónál kisebb robbanás volt a reggeli csúcsforgalom idején. Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, továbbra sem tudni arról, hogy lenne magyar érintettje a terrortámadásnak, amelyben az eddigi hírek alapján 18 sérültje van. Egyikük sincs életveszélyes állapotban.

A tárcavezető kiemelte: magyar érintettről továbbra sem tudni, a nagykövetségre és a konzulátusra egy hívás sem érkezett bajba került magyartól vagy hozzátartozótól. Szijjártó Péter Magyarország szolidaritásáról biztosította Nagy-Britanniát és Franciaországot, ahol Párizsban késsel támadtak egy katonára. 

Az újabb európai terrorakciók után a miniszter szerint fel kell tenni azt kérdést, valóban helyes-e, hogy még mindig nem a biztonság megteremtése, helyreállítása a vezérgondolat az illegális bevándorlásról folytatott vitákban. Az európai politikai vezetőknek kötelessége lenne végre visszaadni Európának és az európai embereknek a biztonságot, ez lenne a felelősségük, ahelyett, hogy továbbra is az illegális bevándorlás mellett sorakoztatnak fel “általában hamis érveket”. (mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik