Közélet

Migránsozik a Fidesz a World Trade Center elleni merénylet évfordulóján

Hidvéghi Balázs szerint úgy irányítják Európára a migrációt, mint az ikertornyokra a repülőgépeket. Az Együtt szégyenletesnek tartja a kormánypárti gyűlöletkeltést.

Ahol a tömeges bevándorlás megjelent Európában, ott azzal együtt a terrorizmus is megjelent, a kontinensen állandósult a terrorveszély – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Egyesült Államokat 16 évvel ezelőtt ért terrortámadás évfordulóján a politikus azt mondta: a Fidesz tisztelettel adózik az áldozatok emléke előtt. Nemcsak az Egyesült Államokat, hanem az egész nyugati civilizációt támadás érte – hangsúlyozta.  Úgy fogalmazott: a terroristák 2001. szeptember 11-én a New York-i ikertornyokra repülőgépeket irányítottak, ma Európára pedig migrációt irányítanak.

Az is látható azonban – folytatta Hidvéghi Balázs –, hogy a terroristáknak Európában nincs szükségük repülőgépekre, a mindennapi élet színterei válnak kegyetlen terrortámadások helyszíneivé. „Nem kell ehhez más, csak egy naiv és elhibázott bevándorláspolitika, a tömeges beáramlás, a határvédelem hiánya és néhány hamis útlevél” – tette hozzá, utalva arra, hogy német adatok szerint az Iszlám Állam több mint 11 ezer szíriai útlevéllel rendelkezik.

Európában három év alatt állandósult a terrorveszély, a terrorizmus célpontjai pedig az európaiak, az európai kultúra: a bevándorlási hullám kezdete óta több mint 400 európai ember halt meg terrortámadások következtében – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, kijelentve: ahol megjelentek a migránsok, ott megszűnt a mindennapok biztonsága.

Brüsszel ennek ellenére erőlteti elhibázott bevándorláspolitikáját, „nem törődik az európai emberek biztonságával”, hanem „a Soros-terv végrehajtásán dolgozik”, és támadja azokat az országokat, amelyek ellenállnak ennek a nyomásnak – fejtette ki. A kormánypárti politikus szerint Brüsszel a kötelező kvótákkal szétterítené a bevándorlást Európában, ráadásul egy állandó kötelező betelepítési mechanizmust vezetne be.

Magyarország azonban ezután is mindent megtesz, hogy megvédje állampolgárait és Európát is a terrorfenyegetéstől – jelentette ki Hidvéghi Balázs, hozzátéve: Magyarország saját költségén épített fel kerítést, a határt pedig több ezer katona és rendőr védi. (MTI)

Az Együtt választmányának elnöke, Szigetvári Viktor közleményben tudatta: szégyenletesnek tartja, hogy a Fidesz az elmúlt évtizedek legtragikusabb, több ezer halálos áldozattal járó terrorcselekményével vonja párhuzamba a menekültválságot. A Fidesz gyűlöletkeltő retorikája azokról a menekültekről beszél így, akik sokszor maguk is terroristák, népirtók miatt hagyják el országukat, otthonukat – emlékeztetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik