Közélet

Két hétig nem kapnak meleg ételt a gyerekek, mert nem fejezték be az iskola felújítását

Két héten át hideg ebédet kapnak szeptemberben a budakalászi Szent István telepi Általános Iskolába járó gyerekek, mert nem készül el időben az a konténer, ahová ideiglenesen az ebédlő kerül majd. A mostani ebédlő fölé ugyanis négy tantermet építenek. A miniszter szerint a KLIK felelőssége, hogy a tanévkezdésre minden feltétel adott legyen.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kedden reagált. Azt írták,

miután az illetékes Váci Tankerületi Központ szembesült a Szentistvántelepi Általános Iskola tanulóinak étkeztetésével kapcsolatos helyzetről, azonnal megtette a szükséges intézkedéseket, hogy biztosítsa a diákok napközbeni ellátását. A tankerületi központ az iskola területén konténer étkező felállítását rendelte el, amely várhatóan szeptember második hetétől üzemelhet. A gyermekétkeztetés biztosítása a gyermekvédelmi törvény értelmében önkormányzati feladat, ennek értelmében a települési önkormányzat az átmeneti időszakban a diákokat hideg élelemmel látja el, amint elkészül a konténerétkező, biztosított lesz a meleg étel is. Az állami fenntartású intézményekben a tankerületi központok felelőssége, hogy iskolakezdésre minden feltétel adott legyen. A tankerületek elvégezték a szükséges nyári karbantartási – felújítási munkálatokat, ahol szükséges volt, ott iskolabútorokat és egyéb eszközöket is beszereztek, összesen mintegy 2,5 milliárd forintot költve a tanévkezdéssel kapcsolatos feladatokra. A Klebelsberg Központ elkötelezett abban, hogy minden állami fenntartású köznevelési intézményben megfelelő körülmények várják a diákokat és a pedagógusokat egyaránt, a tankerületi központokkal együtt minden felmerülő problémára azonnal megkeresi a megoldást.

A gyerekek 3 éve konténerekben tanulnak, mert nincs elég hely, ezért építenek most 4 tantermet építenek az ebédlő fölé. A munkálatok novemberig tartanak.

Az ötszáz gyerek az ebédet az udvaron kapja meg, egy konténerben, csakhogy az sem lesz kész iskolakezdésre, így a gyerekek két hétig nem kapnak meleg ebédet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.