erzsébet tér (erzsébet tér)
Közélet

400 milliót pumpálnak a lerohadt Erzsébet térbe

Szerencsére épp a közelben van a kormány kedvenc biztonsági cégét tulajdonló Varga Lajos pár vendéglátóhelye.

Emelni szeretné a kormány az Erzsébet tér színvonalát, de legalább azt a részét, ahol a Terminál Étterem és a Fröccsterasz van, ezért 400 millió forintból csinosítják ki a környéket – írja a Hvg.hu. A pénzt a kormánytól a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. kapja üzemeltetésre és egyszeri fejlesztési célokra. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Hvg.hu-nak azt válaszolta, a pénz

az Erzsébet téri ingatlanegyüttes aktív kikapcsolódás lehetőségeit ötvöző közösségi térré fejlesztéséhez és közparkként való működtetéséhez

szükséges. Az Erzsébet tér egyik oldalán ugyanis extrém igénybevételt tapasztaltak, talafertőtlenítést és újrafüvesítést végeznek ezért. Pótolják a növényzetet, tartós térburkolatot alakítanak ki, megjavítják a támfalat, az öntözőberendezést, az ülőbútorokat és a kutyafuttatót is fejlesztik (tegyük hozzá, mindez nagyon ráfér a térre).

A lap kiemeli a két fenti vendéglátóhelyet is, amik üzemeltetője az államtól kapta meg 15 évre bérbe az ingatlanokat. Az üzemeltető személyét 2016-ig pletykák övezték, akkor vette át a Valton Security tulaja, Varga Lajos őket. A Valton pedig jó megrendeléseket szokott kapni az államtól, a vizes vb rendezvényeit is ők védték, az állami ünnepségeket és a Nemzeti Sportközpontok objektumait is ők fogják.

Ajánlott videó

Videó
Docskocs Zsuzsa 64 éves, közel 30 éve lélegeztetőgéppel él. Lassan romló állapotával gyermekként szembesült. Amíg nem volt géphez kötve, programozóként dolgozott, és ma is gondozza saját honlapját, ahová festményeit, rajzait tölti fel.