Közélet

Stohl András: Gyáva vagyok

Otthagyta a Vígszínházat és a Class FM-en vezeti a Morning Showt, persze, rögtön téma lett, mennyi pénzért. Szerinte lehet azon rúgózni, mennyiért. A színész és műsorvezető a Magyar Narancsnak adott interjút, amiben az is kiderül, hogy a színészi csúcsgázsi 500-600 ezer forint, az átlagkereset 300 ezer, a kezdők 180-200 ezret kapnak.

Neki sok embert kell eltartani, mondta már korábban is.

„Ahhoz, hogy nullán legyek, másfél milliót”, mondta arra a kérdésre, hogy mennyi kell neki havonta. Hitel van a házán, tette hozzá.

Szóba került Schilling Árpád is, aki azon kevés rendezők egyike, akik nyíltan elmondják véleményüket a fennálló rezsimmel kapcsolatban. Stohl saját magával is rosszban van amiatt, hogy ő nem tesz így. „Én ugyanúgy kiabálnék, mint Schilling, csak gyáva vagyok hozzá.”

Stohl András: Már ott tartok én is, hogy magánemberként nem szeretnék csöndben maradni
Stohl alig egy hónapja kezdett a ClassFM reggeli műsorában. Az új feladatairól, a ClassFM Sebestyén Balázsos balhéjáról, és a szólásszabadságról beszélgettünk a színésszel.

Nehéz ezt beismernie, ugyanis elvileg egy macsó férfi saját elmondása szerint. Néha betelik nála a pohár, ilyenkor mormolja magában, hogy gyáva és cinkos, aki néma, de ugyanúgy szokta mondogatni, hogy nem az ő dolga a kiállás. De lehet, hogy nincs is olyan, hogy nem az ő dolga.

Zavarban vagyok, és ez dühít. Zavar, hogy saját magammal sem vagyok jóban emiatt. Legszívesebb ordítanék, de nem merek. Tartok a következményektől. Hogy mi lesz velem, de nemcsak velem, hanem a környezetemmel is.

Szerepelt a legújabb magyar filmben, az Andy Vajna-féle Filmalap által jól megtámogatott Pappa Piában is, ami rém gagyi lett kritikánk szerint, Szabó Kimmel Tamás, a másik főszereplő korábban interjút adott a Magyar Nemzetnek, amit később a PR-ügynökség letiltott, de mégis megjelent. Stohlban is benne van, hogy ha túl messzire megy vagy túl sokat mond, következménye lesz, nem mondhatja azt, amit szeretne.

Előadást soha nem mondana le tüntetésért, de eljöhet az idő, hogy kimegy az utcára.

Nem hívták még a TV2-höz, de nem tartja kizártnak, hogy ez meg fog történni. Dilemma lenne ez a helyzet a számára, nem tudja, hogyan döntene. „Ráadásul a TV2-nél most van minden, pénz, paripa, fegyver.”

A börtönévekre visszagondolva elmondta, már nem büntetett előéletű, bár a társadalom szemében mindig az lesz, a börtönre pedig bizonyos szempontból pihenőhelyként gondol vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik