Közélet

A bugyi viselésére is kitér a bírói hivatal arculati kézikönyve

A HVG birtokába jutott az Országos Bírósági Hivatal 8 millió forintért vett arculati kézikönyve, amiben olyan nagyszerű megállapítások vannak, mint az öt fehérnemű egy hétre.

Az útmutató alapján a jövőben az országban minden bíróságon egységes arculatú ügyfélközpontok válthatják ki a kezelőirodákat, az OBH-elnök Handó Tünde szerint ez „a magyar bíróságok ügyfélbaráttá válásának folyamatában is egy fontos lépés.”

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem dizájnercsapata két hónapig tanulmányozott öt, karakterében eltérő bíróságot, ezek után készült a kézikönyv, Design Alapok címmel.

A könyvben megvizsgálták, hogyan lehetne új öltözködési iránymutatásokat bevezetni. Legszívesebben feketében és fehérben látnák őket, a nők selyemkendőt, az urak pedig nyakkendőt is kapnának. Legcélszerűbbnek a formaruhát látnák.

Fontos megállapítások:

  • A test illatainak általános frissessége figyelmet érdemlő szempont, azonban az erős és túlzott parfümhasználat kerülendő.
  • Nem szívesen látott a műköröm, a rikító csattok és a kócos haj.
  • Tiltólistás a borosta is, de álszakáll jöhet.

Van egy megértést segítő brossura is, ami egy hétre összeállítja a dolgozó ruhatárát, számszerűsítve a kívánt ruhadarabokat, még a fehérneműt is. Itt például nőknek az öt munkanapra gondosan öt bugyit javasolnak, amelyek lehetőleg fehérek, feketék vagy testszínűek legyenek.

A melltartó testszínű vagy fehér legyen, a trikó fehér, a harisnya testszínű vagy fekete, a bokafix is, a pamutzokni fekete.

A MOME és az OBH 2015-ben kötött stratégiai megállapodást, a két szervezet közös talárpályázatot is hirdetett, 4,4 millióért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik