Közélet

Lúdbőrös lett Hillary Clinton, amikor Trump a nyakába lihegett

Újabb részletek szivárogtak ki Clinton hamarosan megjelenő könyvéből. Egy elnökjelölti vitán érezte magát borzasztó kínosan.

Körömrágva várja a világ demokratábbik fele, mit írt vajon szeptember 12-én megjelenő könyvébe Hillary Clinton, a Demokrata Párt 2016-os – elbukott – elnökjelöltje. A legutóbbi szivárogtatásból az derült ki, az Ez történt című könyvben majd megemlékezik Clinton az elnökválasztás mocskolódásairól és szexizmusáról, az orosz befolyásról és a Donald Trumppal mint minden szabályt megszegő ellenféllel való viszonyáról. Most a Guardian új részletekről rántotta le a leplet.

Az egyik elnökjelölti vitáról írt, amin Trump a privát szféráján belülre ólálkodott (valószínűleg a town hall meeting formátumú vita volt, amikor szabadon kolbászolhatnak a színpadon). Clinton és Trump ekkor kerültek túl közel, Clinton meg is rémült a szőke üzletembertől és imígyen szeretett volna hozzászólni:

Back up, you creep!

Ami cirka annyit tesz magyarul, hogy “menj innét, te perverz”. A könyvben hozzátette, lúdbőrözött attól, hogy egy pódiumon kell lennie azzal a Trumppal, akiről két nappal a vita előtt látott napvilágot a “puncifogdosós” hangfelvétel. Ahogy fogalmazott, mindezek után egy kis színpadon osztoztak, ő pedig akárhova ment, Trump követte őt közelről, rábámult, fintorokat vágott,

szabályosan belelihegett a nyakamba.

Ez volt az a pont, amikor legszívesebben szünetet tartott volna, és megkérdezi, mit tegyen? Legyen nyugodt, mosolyogva folytassa, vagy csak kiáltson oda, hogy “menj innét, te perverz!”? Végül az előbbi mellett döntött, mivel bonyolult férfiakkal volt már dolga. A nyelvébe harapott, ökölbe szorította a kezét, majd mosolyogva előadta programját.

A könyv amúgy állítása szerint nem a 2016-os elnökválasztási verseny részleteiről szól, mindössze be akarja mutatni, mit élt ő át, és hogyan jutott odáig, hogy hiába bíztak benne az emberek, nem sikerült véghezvinnie a feladatát. Clintonnak már nem az első memoárja lesz a mostani: írt a külügyminiszteri és a first ladys éveiről is egyet-egyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik