Közélet

Bíróság előtt a barcelonai terrortámadás gyanúsítottjai – fotók

Bíróság előtt a barcelonai terrortámadás gyanúsítottjai – fotók

A támadást követően többeket őrizetbe vettek, a madridi bíróság előtt most Mohamed Aalla, Szalah el-Karib, Mohamed Huli Csemlal és Driss Oukabir áll.

A katalóniai gázolásos merényletekkel kapcsolatban letartóztatott Mohamed Aallát kísérik rendőrök egy madridi bíróságra 2017. augusztus 22-én.
A katalóniai gázolásos merényletekkel kapcsolatban letartóztatott Szalah el-Karibot kísérik rendőrök egy madridi bíróságra 2017. augusztus 22-én.
A katalóniai gázolásos merényletekkel kapcsolatban letartóztatott Mohamed Huli Csemlalt kísérik rendőrök egy madridi bíróságra 2017. augusztus 22-én.
A katalóniai gázolásos merényletekkel kapcsolatban letartóztatott Driss Oukabirt kísérik rendőrök egy madridi bíróságra 2017. augusztus 22-én.

Múlt csütörtökön a 22 éves marokkói származású Junesz Abujakub járókelőket gázolt el Barcelonában, továbbá az éjszaka folyamán más elkövetők az ugyancsak katalóniai Cambrilsban, a két támadásban tizenöt ember életét vesztette, több mint 130 pedig megsebesült, többek állapota válságos. Abujakubot hétfőn lelőtték.

Képek: MTI/EPA/J. J. Guillen

(El País)

Olvasói sztorik