Közélet

Karácsony akár le is mondhat Botka javára

A Párbeszéd jelöltje minden forgatókönyvet el tud képzelni, ami kormányváltáshoz vezet.

Azt sem zárja ki Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, hogy lemondjon a jelöltségről Botka László javára. A politikus az Azonnalinak adott interjúban úgy vélekedett, a legrövidebb út a kormányváltáshoz, hogy az ellenzéki erők összefogásával új pólus jöjjön létre.

Bár megérti, hogy a Momentum az összefogásban nem akar részt venni, szerinte nem fog sikerülni új erőként bejutniuk a parlamentbe, amit sajnál. „Külön-külön nagyon rögös az út a parlamentbe, főleg ha ennyien csinálják párhuzamosan” – fogalmazott Karácsony, hozzátéve, hogy az összefogás történelmi lehetőség.

A politikus nem mondott le arról, hogy miniszterelnök legyen 2018-ban, mint a felmérések szerint legnépszerűbb ellenzéki politikus. Botka Lászlót kiváló MSZP-s miniszterelnök-jelöltnek nevezte, arra a felvetésre, hogy miért nem lép vissza az ő javára, azt mondta: minden forgatókönyv elképzelhető, ami közelebb visz a kormányváltáshoz.

Karácsony szerint oda kellene eljutni, hogy minden választókerületben egy jó ellenzéki jelölt legyen, aki felőle lehet momentumos vagy DK-s is. Helyben a jelölt személye és beágyazottsága számít, ezen fog múlni, hogy az Orbán-rendszert leváltják-e vagy sem – vélekedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik