Közélet

A saját maguk által összehívott ülésre sem mennek el a DK-sok

A Népszabadság bezárása ellen tiltakoznak a parlament bojkottjával.

Rendkívüli ülést tart hétfőn a parlament – a szocialisták a lex CEU néven hírhedtté vált felsőoktatási törvénymódosítás eltörléséért hívták össze az Országgyűlést, amit a frakció nélküli képviselők mellett az LMP is támogatott, megtoldva egy napirendi ponttal a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozásáról.

A Fidesz már korábban jelezte, hogy nem vesz részt az ülésen, ami meglepőbb, hogy a DK-sok sem lesznek ott, noha az ő képviselőik is támogatták összehívását.

A Gyurcsány Ferenc vezette párt közölte: azóta, hogy a Népszabadság bezárása elleni tiltakozásul tavaly kivonultak a parlamentből, kizárólag a kétharmados döntések megakadályozásakor vesznek részt a határozathozatalban. Azt írják, a Fidesz bojkottja miatt a hétfői ülés egyébként sem lesz határozatképes, így korábbi gyakorlatuknak megfelelően nem vesznek részt rajta.

Szerintük a Fidesz politikáját parlamenti eszközökkel lehetetlen megváltoztatni, arra csak egyes törvények esetében külső politikai erők, illetve belföldön Orbán rezsimjének választásokon való legyőzése teremt reális lehetőséget, a párt utóbbiért küzd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik