Közélet
Budapest, 2014. szeptember 16.
Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a Nemzeti Könyvtár hatodik sorozatában megjelent köteteket bemutató sajtótájékoztatón a Parlamentben 2014. szeptember 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezt a Bayer-könyvet adja ki Kerényi

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 08. 10. 12:09

A miniszterelnöki megbízottnak a kötet Petőfit idézte fel.

Kerényi Imre az atv.hu-nak árulta el, hogy Bayer Zsolt 1100 év Európa közepén című kötetével kerül Móricz Zsigmond, Karinthy Frigyes, Gárdonyi Géza, Kosztolányi Dezső, Szerb Antal, Madách Imre és Rejtő Jenő mellé.

A miniszterelnöki megbízott szerint Bayer Zsolt leírása, például a kőszegi katonai reálgimnázium melletti mohos kősziklához fűződő legenda narratívája Petőfi Sándor Útirajzok kötetének legnemesebb irodalmi hagyományaihoz hasonlítható. Ezért akarja megjelentetni a Nemzeti Könyvtár sorozatban.

Kerényi a Demokratában jelentette be, hogy rehabilitációk tömegére van szükség, Nyirővel, Wass Alberttel, Tormay Cécile-lel az élen és tudja ugyan, hogy nagy lesz a felháborodás, de a Nemzeti Könyvtárban meg fogja jelentetni Bayer Zsoltot és Szabó Dezsőt is.

Budapest, 2016. augusztus 18.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsolt írónak, újságírónak, szerkesztőnek, a Magyar Hírlap munkatársának az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Kerényi Imre kiadja Bayer Zsolt könyveit a Nemzeti Könyvtárban
Kerényi is tudja, nagy lesz a felháborodás.

Korábban azt mondták, hogy a 2012-ben indult Nemzeti Könyvtárban a tervek szerint négy, egyaránt 24-24 kötetet tartalmazó hullámban összesen 96 kötet jelenik meg 2018-ig.

Partot ért Kerényi Nemzeti Könyvtárának újabb hulláma
Matolcsy Krúdy ízeit, Tarlós a Körösi Csomáról szóló művet ajánlotta a 96 kötetesre tervezett könyvgyűjtemény most megjelent ciklusába.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

tramp sleeping rough on the street
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.