Közélet

Apáti Bence újra uszít a menekültek ellen

Az eddig főleg balettművészként, és a TV2 tehetségkutatója, a Kismenők zsűritagjaként ismert Apáti Bence egy – a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával működő – portálon értekezik hosszasan arról, miért jogos azok felháborodása, akik ellenzik, hogy a Balatonnál nyaraljanak menekültcsaládok.

Menekültcsaládok üdültetésén akadt ki a keszthelyi fideszes
Manninger Jenő szerint a Soros-terv része a legális menedékkérők zalavári táboroztatása, amit meg akar akadályozni.

Férfiasan be kell vallanom (ilyet még szabad, ugye? vagy már ez is ciszheteró szexista gyűlöletbeszéd?), hogy gyomortájékon egy kisebb szorulásom lett attól a hírtől, hogy menekülteket tervez nyaraltatni a “szavahihetőségéről” híres Migration Aid nevű “nonprofit” szervezet a Balaton egyelőre közelebbről meg nem nevezett partján/pontján

– erősen kezdődik A Münchausen-szindrómában szenvedő NGO című cikk, melyben a balettművész először Zsohár Zsuzsannáról ír hosszasan dehonesztáló dolgokat, majd áttér arra, mennyire hazudós a Migration Aid nevű szervezet. A gyorsan eszkalálódó írásban végül eljut a „gyerekeket, a kisfiúkat, és nőket erőszakoló, analfabéta integrálhatatlan muszlimok”-ig.

A menekültcsaládok, amelyek ellen Apáti Bence szenvedélyesen kikelt, Magyarországon legálisan tartózkodnak, oltalmi státuszt kaptak. Őket táboroztatná Zalaváron a Migration Aid nevű szervezet.

A szerzőnek egyébként nem ez az első írása a témában, hétfőn már megemlékezett az ügyről, abban az írásban elfért egy kis afgán kecskepásztorozás és nőhiányos mohamedánozás is.

Címlapfotó: MTI/Kallos Bea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik