Közélet

Aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik a bérunióért

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 07. 29. 16:01

Európai béruniót szorgalmaz továbbra is a Jobbik, ennek érdekében augusztus 20-án aláírásgyűjtésbe kezd a párt – közölte Vona Gábor pártelnök miskolci sajtótájékoztatóján szombaton. A  jobbikos politikus szerint a cél a bérek felzárkóztatása a nyugat-európai bérekhez, az uniós csatlakozás idején a magyar dolgozók legnagyobb vágya talán éppen ez volt. Hozzátette: ez nem csupán a Jobbik ügye, hanem nyolc kelet-közép-európai ország mondta ki egyszerre azt, hogy elég volt, tizenegy évvel az uniós csatlakozás után most már valamit lépni kell. Magyarország számára ez az elkövetkező évtizedek legfontosabb nemzetstratégiai programja.

Szólt arról, hogy a Jobbik béruniós kezdeményezését az Európai Bizottság engedélyezte, mert ez legitim felvetés, jogszerű, az európai népszavazás megkezdődhet, összesen egymillió aláírást kell összegyűjteni az unió országaiban.

Amennyiben a Jobbik megnyeri a 2018-as választást, akkor egy egészen más gazdaságpolitika megvalósításába kezd – mondta, megemlítve, hogy a keleti országrész bérszínvonalát is felzárkóztatják a nyugatihoz.  A mindenkori magyar kormányok nem voltak képesek arra, hogy rendbe tegyék a bérkérdést, miközben az árunió megvalósult – jegyezte meg a pártelnök.

Miközben Orbán Viktor kormánya elszigeteli Magyarországot, addig a Jobbik a nép pártján áll, európai üggyé tette a bérkérdést, összefogja Kelet-Közép-Európát, azért, hogy az unió működését megreformálja. A lényeg az, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson, ne kelljen elhagyni az országot csak azért, mert máshol több a pénz – hangoztatta Vona Gábor.

A sajtótájékoztatón a Jobbik helyi politikusai, Pakusza Zoltán miskolci elnök és Jakab Péter önkormányzati frakcióvezető egyaránt azt hangoztatta, hogy az országnak nem olcsó Kárpátokon túli ukrán munkásokra, hanem nyugati bérekre van szüksége.

A sajtótájékoztatón az MTI tudósítása szerint némi közjátékra is sor került, amikor egy idős nő elmondása szerint miskolci nyugdíjas társai egy részének kérésére tett fel kérdéseket Vona Gábornak. Azt kérdezte: miért nézi a Jobbik ostobának a nyugdíjas társadalmat.

Ön azt mondja, hogy befolyásolhatók a nyugdíjasok, megvezethetők

– mondta a nyugdíjas nő, aki szerint ennek ellentmond, hogy a Jobbik cukiság kampányával sem tudott meggyőzni senkit.

Ez lesz a párt irányvonala, hogy a nyugdíjasokat fogják célozgatni? – zárta kérdéseinek sorát a nyugdíjas nő. Vona Gábor erre válaszul azt mondta, a “Fidesz médiája” tálalta úgy az általa leírtakat, hogy az minden nyugdíjasra vonatkozik, ezzel megtévesztve a nyugdíjasokat, köztük a kérdező nőt is. Mint mondta, egy dunaújvárosi eseményen történtekről szólt a bejegyzése és fel fogja emelni a szavát az ellen, hogy a Fidesz manipulálja, hergeli a nyugdíjasokat és félrevezeti őket.

Mikor bántanám én a nyugdíjasokat, amikor a saját szüleim is végig dolgoztak, így élik a kisnyugdíjasok életét Gyöngyösön?

– tette fel a kérdést.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

The Cranberries May 9th, 2012 Sound Academy Toronto, Ontario (Photo by Michael Hurcomb/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.