Közélet

Orbán: Nincs olyan rendezvény a világon, amit Budapest ne tudna megszervezni

Egyedül foci-vb-re nem pályázhatnánk, mert nincs elég stadion. Orbán büszke a vizes vb-re, ez most a bizonyíték. A civil szervezetek pedig veszélyesek, Sorosról nem is beszélve.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában pénteken reggel Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök magyarországi látogatásával kapcsolatban elmondta, hogy Netanyahu mindent elmondott nyilvánosan, amit akar.

Nem szorul rá, hogy kiegészítsem őt. Kétség kívül van köztünk és az izraeli kormányzópárt között egy hosszú, tízéves kapcsolat. A jelentősége annak van, hogy mióta Izrael létezik, ez volt az első eset, hogy az államfő látogatást tett Magyarországon. Nem indokolatlan az elkopottnak hangzó történelmi jelző.

Hozzátette, az elnök nyilvánossá tetté, hogy az antiszemitizmus nem elfogadható számukra, de ide a jövő miatt jött., a találkozó a jövőről szólt.

Orbán Viktor kiemelte, alapvetően kétfajta vezető van ma a világban: vannak a globalisták és a hazafiak.

Az izraeli államfő az utóbbi kategóriába tartozik, egy kemény ember, és mi sem vagyunk éppen balett-táncosok, tehát szót tudtunk érteni.

A kormányoknak, miniszterelnököknek az a dolguk, neki is az a dolga, hogy megvédje a magyar embereket, amihez partnerekre van szüksége, ezeket keresi Orbán.

Tárgyaltam Ankarában a török elnökkel és Budapesten az izraeli és egyiptomi elnökkel. Ezek az országok kulcsországok az Európai Unió számára. Ha ők nem tudják megfékezni az illegális migránsokat, akkor Európa felé újabb és újabb migránsáradat indulhat el. Én Magyarország külső védelmi vonalának megerősítéséért tárgyaltam az elmúlt hetekben. Úgy gondolom, hogy jó megállapodásokat kötöttem.

Orbán szerint az olaszoknak két lehetőségük van: vagy bezárják a boltot, vagy elfogadják a segítséget. Nem képesek megfékezni a bevándorlást, ugyanakkor az osztrákoknál és a németeknél betelt a pohár, le fogják zárni a határokat, mindegy mit gondolnak a brüsszeli bürokraták.

Fotó: MTI

Olaszország számára beláthatatlan jövőt jelent, ha ott rekednek a migránsok. Orbán megjegyezte, Magyarország tiszteli az olaszokat, mert kulcsállam az EU-nak, de korlátolt gondolkodásra vall, hogy szét akarják küldeni a menekülteket Európában. A V4-ek csatlakozna egy katonai, rendőri akcióhoz, amellyel Líbiában lehetne tartani a migránsokat.

Készek vagyunk segíteni, menjünk együtt le Líbiába, és fékezzük meg a migránsáradatot!

– javasolta Orbán.

Szerinte amelyik ország Brüsszelre vár, az vessen magára. Vannak dolgok, amit nem lehet a belga fővárosból megoldani. A migráció nemzetállami kérdés, mindig az volt, és az is marad.

Kitért Sorosra is, persze. Mert az olasz sajtó tele van vele, hogy az NGO-k hogyan működnek együtt az embercsempészekkel. Ezt sikerült elérnie az EU-nak, mondja Orbán.

Úgy akarnak feltűnni, mintha jó emberek lennének. Nyilvánvalóvá kell tenni, hogy ez nem így van. Külföldről kapják a fizetésüket, ezt a pénzt nyilvánosságra kell hozni, nemcsak Magyarországon, egész Európában. Kevert népességet akarnak Európában, rossz ügyet szolgálnak, antidemokratikusak, rosszat akarnak a magyar embereknek.

Magyarország teszi a dolgát, megvédi a polgárait, a brüsszeli bürokraták pedig bosszút akarnak állni. Teszik mindezt a kötelezettségszegési eljárások által.

Van egy Soros-terv, ezt ő megírta. Nem a bérjóslás útján jutottunk erre az eredményre, Soros tette közzé. Évente egymillió migránst hozzunk be Európába. A második pont, hogy adjunk nekik az első évben 4.5 millió forintot. Ezt meg kell akadályozni. Akik nem védik meg a határaikat, csak beszélnek, ott frusztráció lesz. De vannak még higgadt ország, mint mi.

Orbán holnap Tusnádfürdőn mond majd beszédet, melyben gondolatok lesznek. Hogy milyenek, az majd kiderül.

Nincs olyan rendezvénye a világon, amit Budapest ne tudna megszervezni. Ezt már a vizes vb kapcsán mondta. Az esemény most egy bizonyíték erre. Egyedül a labdarúgó-világbajnokságot nem tudnánk megrendezni, mert nincs elég stadion.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik