Közélet

Nem akarnak csak budapestiek lenni az ellenzéki pártok

Az Azonnali körkérdést intézett az ellenzéki pártokhoz, hogy vállalnák-e azt, hogy regionális, budapesti párttá váljanak, ám a jelek szerint egyelőre nincs olyan politikai alakulat, amelyik ebben látna fantáziát.

Mi az egész országot kívánjuk rendbe tenni,

válaszolta a honlap kérdésére Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom szóvivője. Pártja célja, hogy minden magyar képviseljenek, akár a fővárosban, akár vidéken éljenek. Az olimpiai népszavazási kampány óta tartó országjárásnak is ez a célja, ebbe fektetetik a legtöbb energiát.

Juhász Péter, az Együtt elnöke úgy véli, hogy a választási rendszer miatt esélytelen lenne egy regionális párt indulása. Ráadásul amiatt sem aggódik, hogy pártja jelenleg 1 százalékon áll a fővárosban.

az Együtt folytatja tovább a munkát, a párt az időközi választásokon sokkal jobb eredményt ért el a nagyobb ellenzéki pártoktól külön indulva

Az LMP azt írta a megkeresésre, hogy egy regionális párt csak a megosztottságot erősítené.

Egy felelős politikai formációnak ma azért kell dolgoznia, hogy megszüntesse a főváros és a vidék közötti területi aránytalanságokat, legyen szó az oktatásról, a munkalehetőségekről vagy az egészségügyi alapellátásról.

Az Azonnali megkérdezte a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot is, akiknek tetszett az ötlet, de továbbfejlesztenék:

Minden városnak kéne egy ilyen külön-külön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik