Közélet

’56-os dal: Az emlékbizottság tudta, hogy nem eredeti a zene

Rövid interjút adott a Heti Válasznak Desmond Child, az ’56-os emlékdal szerzője, amelyben tisztázni kívánta a botrány hátterét. Ahogy azt a 24.hu-n is megírtuk, az 1956-os emlékbizottság 50 millió forintot fizetett a dalért, miközben az nem egy eredeti mű volt, hanem a Miami Egyetem felhasználta indulóként. Child és szerzőtársa azonban erre nem adott engedélyt.

a Miami Egyetem vezetője pedig, aki a barátom, meghallgatta és elkérte egy gálára. Jogilag nem adtuk neki.

A magyar származású Child azt mondja: a Schmidt Máriát is soraiban tudó emlékbizottságnak is jelezte, hogy nem eredeti műről van szó.

Én egyértelműen megírtam, hogy egy már létező, alakuló dalról van szó, de ez talán nem ment át az emlékbizottság számára.

A melegházasságban élő zeneszerző beszélt arról is, hogy párjával nevelt ikerfiaik nemrégiben szintén magyar állampolgárok lettek, és minden évben legalább egyszer Magyarországra jönnek, hogy megtisztítsák Child szüleinek sírját.

A 444 úgy értesült, hogy Schmidt Mária kiakadt az interjú miatt, amelyet még a megjelenés előtt Child stábjának egyik tagja elküldte neki. A Terror Háza igazgatóját az borította ki, hogy Child hiába próbált jóhiszeműnek látszani, a zenész gyakorlatilag árulkodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik