Közélet

Áder, Orbán és a körömgombás nő – Lendvai Ildikóra a frászt hozzák

A szocialista politikus elismeri, a kormányfő jobb ebben.

Divatba jött a drámai hangvétel. A hideg futkos a hátamon, amikor a megfelelő gyógykenőcs reklámjában a szép, fiatal nő egy tragika hangján jelenti be: “Körömgombám volt!

Ezzel a felütéssel kezdi közösségi oldalán Lendvai Ildikó elemzését. A szocialista politikusnak ugyanis éppen ezt a reklámot idézte a vizes vb megnyitója.

Ugyanezzel a hanghordozással Áder János a megnyitón: “Holnap megkezdődnek a világbajnokság versenyei.” Mintha a nemzethalált jövendölné. Igaz, előtte ugyanezen a keserű hangon adott elő egy viccesnek szánt sztorit is Hajós Alfrédról.

Az ellenzéki politikus elismeri, ebben is a miniszterelnök a legjobb, amikor mélyen nemzete szemébe néz,

áll, mint a kőszikla a szakadék szélén, tekintete elborul, súlyosan gördülnek ki férfias baritonján a szavak: “Brüsszel el akarja pusztítani a nemzetállamokat”. “Veszélyben van keresztény hitünk, magyarságunk.” “Soros György, a spekuláns, nemzetünk ellensége” “Európa a végpusztulás felé halad”.

Lendvai Ildikóra ez éppen úgy frászt hoz, mint a körömgombás nő, ezért azt javasolja, a hosszú szónoklatok helyett nagyjaink sötét tekintettel, gondoktól ráncolt homlokkal csak annyit mondjanak: “Körömgombám volt!”

Magzatvíz, csűrdöngölő és hanghiba – ilyen volt a vizes vb megnyitója
Ha lemaradt róla, ne bánja, inkább nézze meg képgalériánkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik