Közélet

Rogán volt főtanácsadója lehet a kaszinó-felügyelő

kaszino(210x140).jpg (kaszinó)
kaszino(210x140).jpg (kaszinó)

A Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda volt főtanácsadója, Koszorús László lehet az új szerencsejáték-felügyelet vezetője, legalábbis a Magyar Nemzet értesülései szerint. A Fidelitas egykori alelnöke dolgozott Orbán Viktor tanácsadójaként és parlamenti képviselőként, valamint fogyasztóvédelmi heylettes államtitkár is volt. Ezt követően a Szerencsejáték Zrt.-ben jutott hozzá igazgatósági tagsághoz.

Szerencsejáték-felügyeletet hoz létre a kormány
A közfeladatok hatékonyabb ellátása érdekében.

A lapnak nyilatkozó Schreiber István szerint azonban nem ez az egyetlen aggályos pont az új rendszerben. A Magyar Szerencsejáték-szövetség elnöke arról beszélt, hogy az ágazat felügyelete egy olyan ember, Seszták Miklós keze alá került, akinek egyik közeli ismerősének jelentős érdekeltsége van a szerencsejátékokban. A győri és a pécsi kaszinók koncessziós jogát birtokló Treff Klub Kft. egyik tisztségviselőjének, Kruppa Zsolt Andrásnak a felesége, valamint Seszták miniszter felesége korábban közös vállalkozást működtetett.

Pénteken délelőtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményt adott ki, amelyben azt írta: “A Magyar Nemzet állításai nem felelnek meg a valóságnak, a sajtóban tegnap megjelent álhírekkel szemben nem Koszorús László lesz a Szerencsejáték Felügyelet vezetője”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik