Közélet
Az Országgyűlés plenáris ülése

Németh Szilárd: Hírhamisítás történt a Fidesz elszámolási ügyében

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 07. 07. 07:25

“Hírhamisítás történt”

mondta Németh Szilárd, fideszes parlamenti képviselő a Népszavának adott interjújában azzal kapcsolatban, hogy a 24.hu-n megírtuk: harmadakkora ráfordítást jelentett le az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a Fidesz a 2010-es országgyűlési választás kültéri reklámjairól, mint amekkora összeg a Simicska Lajoshoz köthető Mahir Cityposterrel kötött, 2010. március-áprilisi időszak számláján valójában szerepel. Ez az a cég, amely most a Jobbik plakátkampányát is szervezte és amelyet a Fidesz megtámadott.

A volt csepeli polgármester a 24.hu által idézett dokumentumot nem tartja valósnak, ha az lett volna, nem fogadta volna el az ÁSZ a párt bevallását. Simicska Lajossal kapcsolatban Németh elmondta, hogy

“soha nem rángathatta bábuként a Fideszt, mint most a Jobbikot”,

hozzátéve, hogy Csepelen soha nem nyertek Simicska Lajos cégei, mert nem adtak be jó pályázatot és a viszony akkor romlott meg a Fidesz és az oligarcha között, amikor a kormány a Simicska érdekeit sértő törvényjavaslatot nyújtott be.

A 2 milliárd forintos csepeli birkózócsarnokkal kapcsolatban, amelyről egy korábbi cikkünkben úgy számoltunk be, hogy az mostanra gyakorlatilag Németh Szilárd magánügyévé vált, a politikus elmondta, hogy ő “erkölcsösen és jogszerűen” járt el és a birkózókat nem kellene nehéz helyzetbe hozni. Németh szerint,

“Van a sajtónak egy jelentős része, amelyben gyakorlatilag nem is újságírók dolgoznak, hanem ügynökök, aktivisták.”

Természetesen Soros György sem maradhatott ki, a fideszes politikus elmondta, hogy szerinte mire készül a kormány jelenlegi főellensége:

Van egy Soros nevű amerikai milliárdos, akinek az a terve, hogy Európát elárassza migránsokkal. Ennek áll útjában a magyar kormány és a magyar emberek. Soros mindent elkövet Magyarország szétzilálásáért, megtámadott bennünket, nem kicsit, nagyon.

A legutóbbi nemzeti konzultáció eredményeit a rezsibiztos óriási sikernek tartja és ez látszani fog a jövő évi választáson is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.