Közélet

Elmondta a volt KDNP-s, hogy miért megy el a Pride-ra

Lukácsi Katalin emlékeztetett: Jézust azok között lehetett megtalálni, akiket vallási közössége bűnösnek bélyegzett.

„A média nyilván azt ragadta ki az én bejegyzésemből, hogy Jézus is ott lenne a Pride-on, de én ezt nem egyértelműen jelentettem ki” – mondta az I/I Azurák Csabával című műsor felvételén Lukácsi Katalin.

A volt KDNP-tag a TV2 műsorában elmondta: közösséget akar vállalni azokkal, akiket meghurcolnak, ezért megy el a felvonulásra hívő emberként.

Én arról beszéltem, hogy nem tartom istenkáromlónak azt az elképzelést, hogy a mi megváltónk részt venne a Pride-on

– jelentette ki Lukácsi, aki a CEU-ügy miatt hagyta ott a kisebbik kormánypártot. Elmondta: nem akar hitvitát nyitni arról, hogy Jézus miként viszonyulna a melegekhez, de olyanok között lehetett őt megtalálni, akiket vallási közössége bűnösnek bélyegzett, és kirekesztett magából.

Lukácsi Katalin szerint a kereszténység a szeretet vallása, ezért nem istenkáromlás azt gondolni, hogy Jézus is részt venne a Pride-on. „Függetlenül attól, hogy nem azonosulok a Pride alapvető, vagy sok törekvésével, de közösséget akarok vállalni azokkal az emberekkel, akik meg vannak hurcolva, rengeteg támadást és gyűlöletet élnek át nap mint nap, pusztán az identitásuk miatt” – mondta.

Arra nem számít, hogy meglepetés éri a rendezvényen, viszont pozitívnak és lehetőségnek tartja, hogy „ebben a hiszterizált közhangulatban, amiben van ma Magyarország, próbáljon kialakulni egy békés, indulatmentes párbeszéd, mint akár a melegek helyzete Magyarországon”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik