Közélet
Image: 73188988, Matolcsy Gyˆrgy, a m·sodik Orb·n-korm·ny nemzetgazdas·gi minisztere sajtÛt·jÈkoztatÛt tart., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

1 milliárd forint ment el bérekre Matolcsy alapítványainál és cégeinél

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 06. 27. 12:42

1,1 milliárd forint ment el bérekre az MNB alapítványainál és cégeinél tavaly, tudta meg a HírTV. A HVG pedig már korábban kiderítette, hogy a jegybank hat alapítványa 2016-ban 487 millió forintot költött a vezető tisztségviselők fizetésére.

Azonban a hat alapítvány nemcsak önmagát tartja el, hanem öt céget is, ezeknél a társaságoknál összesen további 614 millió forintot fordítottak bérekre. A vezérigazgatók, igazgatósági tagok és felügyelőbizottsági tagok fizetésére 174,9 millió forint ment el.

A cégek:

  • Vízház Zrt.: 7,2 millió forint
  • Ferida: 51,3 millió forint
  • Optima Zrt.: 36,3 millió forint
  • Kasselik-ház: 35,3 millió forint
  • KEDO Zrt.: 44,5 millió forint
  • Összesen: 174,9 millió forint

A cégeknél hangsúlyozták, a 2016-os adatok már nem tükrözik a jelenlegi díjazások mértékét, mivel a felügyelőbizottságok, valamint igazgatóságok megszűntek, illetve létszámuk csökkent.

Azok a tisztségviselők, akik egyben a Magyar Nemzeti Bank munkavállalói, lemondanak díjazásukról és karitatív célokra ajánlják fel. Azt nem tudni, hogy ez pontosan mennyi pénzt jelent.

(HírTV)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.