Közélet

A politikusoknak nem, csak a lakosoknak fizetős a parkoló Kisvárdán

Egy helyi rendelettel szinte egész Kisvárdán fizetős lett a parkolás, állítja a HírTV Látótér című műsora. A Seszták Miklós fejlesztési miniszter városaként ismert Kisvárdán a lakóknak a saját kocsibejárójukért is fizetni kell.

Egy lakó szerint az egésszel csak őket akarják lehúzni. „Elég gyakran fordul elő velem is, hogy orvosi rendelőbe kell eljönnöm, a gyógyszertárba kell mennem, vagy az önkormányzathoz. […] Itt a városban bármerre megy az ember, mindenütt csak pénzlehúzás van. Ez nem más, ez egyszerű kapzsiság.”

A helyi önkormányzati képviselőknek és családtagjaiknak azonban nem kell fizetniük a parkolásért.

A térség jobbikos országgyűlési képviselője, Gyüre Csaba azt mondta, „az önkormányzati képviselők azonfelül, hogy megkapják az önkormányzati díjazásukat, számtalan egyéb juttatásban részesülnek. Ingyenesen vehetik igénybe az önkormányzati tulajdonban lévő szolgáltató intézményeket, például a strandbelépő ingyen van, és a parkolás is ingyenes nekik.”

A kormánypárti polgármester nem nyilatkozott a csatornának, csak annyit üzent, ez tesztüzem. Ismerik az ilyen tesztüzemeket a helyiek, azt is annak mondták évekkel ezelőtt, amikor először vezették be a parkolási díjat. Aztán azóta maradt a fizetési kötelezettség.

(HírTV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik