Közélet
nover(210x140).png (nővér, )

Dupla dózist adott be gyógyszerből a 87 éves nőnek az ápoló – a beteg meghalt

24.hu
24.hu

2017. 06. 22. 09:58

Vádat emelt az ügyészség két budapesti orvossal és egy ápolóval szemben

A vád szerint egy 87 éves nő kezelése során mindhárom vádlott foglalkozási szabályt szegett; az ápoló esetében a foglalkozási szabályok megszegése olyan súlyos volt, hogy az az időskorú nő halálához vezetett – írja a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a sértett betegsége okán 2015. január 30-án került felvételre a budapesti kórházba. Ebben az időben az osztályon dolgozott a három vádlott; a másodrendű vádlott nappali ügyeletes orvosként, harmadrendű vádlott éjszakai ügyeletes orvosként, míg az elsőrendű vádlott éjszakai ügyeletes ápolóként.

A vád szerint a sértett kezelése során mind a hárman foglalkozási szabályt szegtek. A két orvos elsősorban adminisztrációs, illetve tájékoztatási jellegű kötelezettségeinek nem tett eleget, valamint egyikük a sértett személyes vizsgálatát is elmulasztotta, és ezzel a sértett egészségét, testi épségét veszélyeztették.

Az elsőrendű vádlott éjszakai ügyeletes ápoló pedig szintén foglalkozási szabályokat szegett meg azzal, hogy a vád szerint orvossal történő konzultáció nélkül adott be gyógyszert a sértettnek, majd az orvos által rendelt adag dupláját adta be az idős nőnek, és mindez végül a sértett halálához vezetett.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a két orvost foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével, az ápolót pedig ennek halált okozó minősítésével vádolja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.