Közélet
Budapest, 2011. május 19.
Egy dolgozó pakol eltûnt gyerekek fotóival ellátott tejesdobozokat egy élelmiszer-áruházban. Négyszázezer tejesdobozon és tízezer egyéb termék csomagolásán jelenik meg négy évek óta eltûnt magyar fiatal képe. Az egyedülálló akcióban, amely az 1000 Lámpás Éjszakája elnevezésû kampány része, december 31-ig lesznek láthatóak a négy fiatal, Till Tamás, Strehó Gergõ, Ackermann Dávid és Gödöllei Dominika képei és adatai. Az eltûnt gyerekeket családtagjaik évek óta hiába várják haza. Az akcióhoz az Alföldi Tej Kft, a Crystal International Kft, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság és az Országos Rendõr-fõkapitányság mellett számos civil szervezet is csatlakozott.
MTI Fotó: Kallos Bea

Olyanokat is keresnek a tejesdobozokon, akik nem is tűntek el

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 06. 15. 07:46

Az eltűnt gyerekek tejesdobozokon keresése nemzetközileg is ismert projekt, itthon az Alföldi Tejen jelennek meg a képek, és Kárász Róbert cégéé a projekt. De nem mindenki tűnt el, a most látható négyből három például megvan.

Egyiküket, Márkot a Magyar Narancs újságírója is megkereste a Facebookon, és ott közölte, nem érti, mit keres a fotója a dobozokon. Tényleg eltűnt 2015-ben, de csak 12 órára. A barátjával szöktek el a nevelőszülőktől, balhéból. Ceglédig jutottak, ott elkapták a rendőrök.

Kép: Facebook

Bizonyítható, hogy nincs is eltűnve. Ahogy a dobozokon lévő másik két tini, G. Klaudia és B. Bálint sem. Sőt, Bálint azóta 19 éves, nagykorú, tehát nem is szerepelhetne a kampányban. A napon, ami a dobozon szerepel eltűnési dátumként, épp Esztergomban volt a barátnőjénél.

Azt sem érti, hogy szerepelhet eltűntként, amikor felhívta ezzel a 112-t, nem igazán foglalkoztak azzal, hogy „megtalálta saját magát”, így ő sem erőltette a dolgot tovább.

G. Klaudia 2013-ban tűnt el, de hamar meglett, 2015-ben egy fővárosi középiskolában kezdett tanulni és aktív a Facebookon.

A Narancs leírja azt is, hogy Kárász cége jelentős állami pénzt kap, eddig legalább 25 milliót. Ő azt mondta, a rendőrség adatbázisából dolgoznak, azt pedig nem vállalják, mert kockázatos, hogy Facebookon ellenőrizzék, ki van meg. Jóhiszeműen járnak el, nem nyomoznak, nem az ő dolguk.

A TASZ is megszólal, szerintük adatvédelmi jogot sért, ha nem veszi le a megkerült fiatalt a körözési listáról. A másik lehetőség az, hogy ha valaki megkerül, azt senki nem jelenti.

(Kiemelt képünkön szerepelhetnek olyanok, akik még mindig ismeretlen helyen tartózkodnak.)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.