Közélet
Leader of the United Kingdom Independence Party (UKIP), Nigel Farage (C) reacts at the Leave.EU referendum party at Millbank Tower in central London on June 24, 2016, as results indicate that it looks likely the UK will leave the European Union (EU).
Top anti-EU campaigner Nigel Farage said he was increasingly confident of victory in Britain's EU referendum on Friday, voicing hope that the result "brings down" the European Union. / AFP PHOTO / GEOFF CADDICK

Farage szerint Orbán kilépne az EU-ból

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 06. 15. 07:01

A brit EP-képviselő a kormányzati szócső Magyar Időknek adott interjút, szívesen találkozna Orbánnal, az EU-t pedig börtönhöz hasonlította.

Május elején élesítették az uniós atomot Magyarországgal szemben, amikor a 7. cikkely előkészítéséről döntöttek, de Farage már akkor Orbán védelmére kelt. Szerinte ennek a magyarázata az, hogy a magyar miniszterelnököt demokratikusan választották meg, rendelkezik egy bizonyos érvkészlettel, amelyből még nem vonta le a megfelelő és logikus következtetéseket. Szerinte a lényeg a következő:

Magyarország egy szuverén állam vagy az Európai Unió tagja. A kettő nem működik egyszerre. Biztos vagyok benne, hogy a miniszterelnökük valójában szívesen távozna az EU-ból.

A beszélgetés egy későbbi pontján megismételte, ki kellene lépnünk, ha szuverén állam akarunk lenni. Szerinte hatalmas előnyökkel járna mindez, „teljes ellenőrzést gyakorolhatnánk a határaink felett.”

Ha tagország marad Magyarország, akkor Farage állítja, a kvótarendszer ügyében és menekültügyben Brüsszel fog győzni, mert ők a főnökök.

Szerencsére a britek helyzete mára megváltozott, mi a kilépés mellett döntöttünk. Önök viszont feladták a függetlenséget. Orbán úr hiába küzd folyamatosan: amint elérné az áttörést, visszavesz a lendületből. Egyszerűen nem győzhet Brüsszellel szemben.

Majd a közösséget a demokrácia szemszögéből a Szovjetunióhoz és a Brezsnyev-doktrínához hasonlította.

Futólag már találkozott Orbánnal, de szeretne egy rendesen leülni vele, beszélgetni.

A Brexitről azt mondta, nehéz otthagyni a börtönt, de biztos a kilépésükben, nem lesz hátraarc.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.