Közélet
Budapest, 2014. június 1.
Bankjegyek a gazdasági, pénzügyi események, hírek illusztrálására.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

A magyar hatóságok alig találtak hibát a közbeszerzésekben, az EU viszont sokat

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 06. 05. 08:55

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a vizsgált uniós kifizetések 3,5 százalékánál talált valamilyen problémát, miközben az EU-átlag 0,4 százalék – írja a 444. Az OLAF jelentéseit megvizsgálva kiderül, hogy míg az egyes tagállamok hatóságai által lefolytatott ellenőrzések során a támogatások átlagosan 1,9 százalékánál volt visszaélés, a magyar szervek a vizsgált projektek mindössze 0,9 százaléknál tárt fel szabálytalanságot 2013 és 2015 között. Ilyen teljesítményt a bolgár, a román és az olasz demokrácia nyújt.

Az OLAF-beszámolók szerint 2008 és 2015 között a feltárt esetek mindössze negyedében tettek feljelentést a magyar hatóságok, az uniós átlag 47 százalék, Romániában is több, 28 százalék. A Legfőbb Ügyészség adatai szerint mindössze 1 esetben történt bírósági ítélet, és 4 alkalommal vádelemelés. Nem történt például vádemelés egy kisvárdai és egy budapesti cég esetében, ahol valószínűleg a mikrovállalkozások 10 milliós támogatásáról lehetett szó – az összeget bármire el lehetett költeni, akár lakásvásárlásra is. Szintén megúszta az eljárást Bodony, ahol az OLAF szerint gyanús volt a csatornázási projekt.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.