Közélet

Ultimátumot adott az MSZP Németh Szilárdnak

Hűtlen kezelés miatt feljelentik a rezsibiztost a szocialisták, ha nem ad választ a birkózó alapítványával kapcsolatos kérdésekre. Kétmilliárd forint közpénzről van szó, ami most a Fidesz-alelnök alapítványához kerül.

Az MSZP tájékoztatást vár Németh Szilárdtól, a Fidesz alelnökétől az általa létrehozott alapítvány kétmilliárd forintos állami támogatása ügyében; ha a szocialisták hétfőn nem kapnak elfogadható választ, hűtlen kezelés miatt feljelentést tesznek – mondta Kunhalmi Ágnes, az ellenzéki párt budapesti elnöke.

Pénteki cikkünkben alaposan utánajártunk, hogyan lett az eredetileg 500 millió forintosra tervezett csepeli birkózócsarnokból kétmilliárdos projekt, és hogyan bízták a pénzt Németh Szilárd alapítványára. Németh egyébként a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, az állami támogatást mégsem a sportszövetség kapta, hanem egy olyan alapítvány, amely Németh Szilárd csepeli címére van bejelentve, és amelynek kurátora Németh korábbi munkatársa, a csepeli önkormányzat bizottsági tagja.

Németh Szilárd magánügye lesz a kétmilliárdos birkózóálom
A csepeli birkózócsarnok kezdetben 500 milliósnak indult beruházása már 2 milliárd forintnál tart, amit áll ugyan a kormány, de valamiért a csepeli önkormányzat és a birkózó szövetség is lemondott a bábáskodásról, és egy Németh Szilárd alapította alapítványra testálta az ügyet.

 

Kunhalmi vasárnapi sajtótájékoztatóján megjegyezte, Németh Szilárd az elmúlt években civil szervezeteket azzal vegzált, hogy nem megfelelő módon bánnak a közpénzekkel, és a rájuk bízott forrásokkal.

Most pedig azt lehet látni, hogy Németh Szilárd esetleg hűtlenül kezeli az adóforintokat

– jelentette ki.

Németh Szilárd nem viseli jól a érkező kritikát, olyannyira nem, hogy mint megírtuk, egy hamis Szolzsenyicin-idézettel kezdte kommunistázni a birkózó alapítvány ügyét kifogásolókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik