Közélet
lmp(1)(960x640).jpg (ingyenes, )

Több pénzt adna az LMP az egyszülős családoknak

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 05. 28. 10:55

Három elemből álló programcsomagot nyújt be az LMP a parlamentben az egyszülős családok védelmére.

A javaslat szerint az anyagi támogatás növelése érdekében az egyszülős családoknak járó családi pótlékot 20 ezer forintra emelnék, illetve a nagycsaládosokat megillető kedvezményeket is kiterjesztenék, például az alanyi jogon járó iskolai kedvezményes étkeztetést és az ingyenes tankönyvellátást a felsőbb évfolyamokon. Az LMP szerint el kell érni, hogy a bíróságok a kötelezett tényleges anyagi helyzete alapján állapítsa meg az összeget, illetve le kell rövidíteni a bírósági behajtás határidejét két hónapra. Megemelnék a megelőlegezett tartásdíjat és a folyósítását a gyermek tankötelezettségi koráig biztosítanák.

Az LMP munkaerőpiaci lépéseket is szorgalmaz, például biztosítani kell a rugalmas munkavégzést, növelni kell a bölcsődei férőhelyek számát rugalmas nyitvatartással, és előnyben részesítenék az egyszülős családokat az önkormányzati bérlakások kiutalásánál.

Szintén fontosnak tartják, hogy a gyermek-elhelyezési, kapcsolattartási ügyekben központi jogsegély-szolgálat működjön, helyi szinten pedig a gyermekjóléti szolgálatok alkalmazzanak családi tanácsadókat.

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

U.S. President Donald Trump listens during a discussion at the Generation Next forum in the Eisenhower Executive Office Building in Washington, D.C., U.S., on Thursday, March 22, 2018. Trump today took his boldest step to level the economic playing field with China, ordering sweeping tariffs on Chinese goods in a move that could escalate already tense trade relations between the worlds two biggest economies. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.