Közélet

LMP: Magyarország érdekeivel ellentétes a szankció-ellenes politika

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 05. 28. 13:45

Elkerülte a magyar külügyminisztérium figyelmét, hogy Oroszország megszállta a Magyarországgal szomszédos Ukrajna egy részét, illetve azt sem vették észre, hogy Magyarország alapvető geostratégiai érdeke Ukrajna területi integritása és Oroszországtól való függetlensége – írja közleményében Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja.

A politikus Szijjártó Péter külügyminiszternek a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott interjújára reagált. Kijelentette: az ukrajnai konfliktus miatt meghozott büntetőintézkedéseknek két céljuk volt, az egyik az orosz gazdaság ellehetetlenítése, a másik annak elérése, hogy betartsák a minszki megállapodásokat. A miniszter szerint az Oroszország elleni szankciók nem értek célt és a Nyugat is jobban járna, ha békét kötne Oroszországgal.

Azt az LMP is elismeri, hogy a szankciós politika nem volt elegendő válasz az orosz agresszióval szemben és az EU tagállamainak folytatólagos szankciótörései miatt nem is volt kellően hatékony, de a párt álláspontja szerint a szankciók kivezetése, és így az orosz agresszió válasz nélkül hagyása nemzeti tragédia és az EU gyengeségének jele lenne. A párt felhívta Szijjártó Péter figyelmét arra, hogy a magyar nemzeti érdek nem forintosítható.

Semmilyen vélt gazdasági előny miatt nem dobhatjuk félre alapvető nemzeti érdekeinket,

jelentette ki Ungár Péter.

Szijjártó Péter és David Davis találkozója
Szijjártó az orosz hírügynökségnek beszélt az uniós szankciókról
A külügyminiszter szerint mi is jobban járnánk, ha Oroszország kibékülne a Nyugattal.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.