Közélet
Hungarian Prime Minister Viktor Orban gestures as he attends a session at parliament on November 8, 2016 in Budapest, after a parliamentary vote on a constitutional amendment to ban the mass relocation of migrants.
Hungary's radical right Jobbik dealt all-powerful Prime Minister Viktor Orban a rare defeat as it blocked his bid to change the constitution to bar the resettlement of refugees. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Zuhanórepülésben Orbán népszerűsége

24.hu
24.hu

2017. 05. 27. 13:13

A Vasárnapi Hírek megbízásából készített kutatást a Publicus Intézet a májusi, pártok támogatottságát
és egyes politikusok megítélését vizsgálva. Május 12 és 18 között, 1007 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálták a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését.

Az eredmény: az elmúlt egy hónapban

  • a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot növekedve 25 százalék,
  • az MSZP tábora nem változott, így 14 százalék,
  • a Jobbik viszont egy százalékpontot csökkent és 10 százalék.
Fotó: Publicus Intézet

Az LMP és a DK támogatottsága nem változott, és 3 százalékon áll mindkét párt támogatottsága. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban elelérte az egy százalékot, csakúgy mint a Kétfarkú Kutya Párt, viszont nem sikerült ez a Párbeszédnek, és az MLP-nek. A Momentum Egyesületet a múlt hónaphoz hasonlóan 2 százalékon áll.

Orbán Viktor (Fidesz) népszerűsége 40 pontos, ami a múlt hónaphoz képest 2 pontos csökkenés, viszont januárhoz képest összesen már 9 pontos visszaesés.

  • Botka László (MSZP) népszerűsége a múlt hónapos növekedés után erre a hónapra egy pontot csökkenve, 43 pont. Botka népszerűsége a Fideszes szavazók körében csökkent, a többi választói csoportban megőrizte, vagy enyhén növelte a támogatottságát.
  • Vona Gábor (Jobbik) népszerűsége a korábbi két százalékpontos növekedés után szintén egy pontot csökkent, és így 34 pont. Hasonlóan Botkához, Vona népszerűsége is a Fidesz táborban csökkent kimutathatóan, és ugyanaz a polarizációs folyamat figyelhető meg nála is.
  • Gyurcsány Ferenc (DK) népszerűsége két pontot csökkent, így 19 pont. Gyurcsánynál nem mutatható ki olyan társadalmi csoport, ahol markánsan eltérő lenne a változás.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: 24.hu / Bielik István

Őrizetbe vették a rendőrök M. Richárdot

Kommentek

Budapest, 2017. október 30.
Vékássy Bálint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára a MOB 100 nappal a phjongcshangi téli olimpia előtt címmel tartott budapesti sajtótájékoztatóján 2017. október 30-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.