Közélet
Budapest, 2015. március 18.
Pintér Sándor belügyminiszter felszólal a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésen 2015. március 18-án.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Pintér Sándor nem fél az információs hadviseléstől

24.hu
24.hu

2017. 05. 25. 20:23

Szerinte a magyar választást nem is lehet meghekkelni, mert papíralapú, Orbán átvilágítását pedig nem tartja égető kérdésnek.

Az információs hadviselés kérdése is előkerült az információs hadviselés kérdése, a testület zárt ülésen hallgatta meg Pintér Sándor belügyminisztert, aki az elhárításért felel.

A Hír TV az ülésről megtudta, hogy Pintér nem tart a modern kori hadviseléstől, de azt elismerte, hogy az akcióra a hazai titkosszolgálatok is felfigyeltek. A sajtóban és a közösségi médiában megjelenő álhírek elhárítását a belügyminiszter az újságírókra bízza.

Pintér úgy vélte, a hackerek azokban az országokban jelentenek veszélyt a választások tisztaságára, ahol elektronikusan is lehet szavazni. „Valóban oda kell figyelnünk a választási kérdésre is, de Magyarországon az informatikai választások nem jelentenek veszélyt, hisz papíralapú a választás, úgy számlálnak a bizottságok” – mondta a miniszter.

A honvédelmi bizottságban előkerült Orbán Viktor átvilágításának kérdése is. Pintér elismerte, hogy a legfőbb közjogi méltóságok átvilágítását nem írja elő jogszabály, de ettől szerinte még a miniszterelnök nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.