Közélet

Nagyot zuhant a HÍD programban tanuló gyerekek száma

24.hu
24.hu

2017. 05. 24. 06:32

Nagymértékben visszaesett a Híd programokban résztvevő tanulók száma: míg tavalyelőtt még közel 3100-an tanultak a felzárkóztató programban, addig a 2016/17-es tanévben már alig több mint 2370-en – írta a Magyar Nemzet szerdán a Központi Statisztikai Hivatal oktatási adatokat elemző kiadványa alapján.

Pedig felzárkóztatási programokra égető szükség van, ugyanis a 2015/16. tanév végén a nyolc évvel korábbi első osztályosok mindössze 89,9 százaléka végezet el eredményesen a 8. évfolyamot. A cikk szerint aggasztó az is, hogy 2016-ban – az európai trendekkel ellentétben – nőtt a hazai korai iskolaelhagyók aránya, vagyis azoké a 18-24 éveseké, akiknek nincs középfokú végzettségük és a mérés időpontját megelőző négy hétben semmilyen képzésben nem vettek részt.

A 2013-ban indult Híd programok célja a lemorzsolódott tanulók visszavezetése a képzésbe, valamint azok számának csökkentése, akiknek nincs alap- vagy középfokú végzettségük.

Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a közelmúltban a Híd programokkal kapcsolatban arról beszélt, az eémúlt évek tapasztalatait mérlegelve újra kell gondolni ezt a képzési formát.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young man at the psychotherapist, lying on couch, emotionally speaking, discussing with psychotherapist his problems, practitioner making some notes. Horizontal photo banner for website header design
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.