Közélet

Nem kérték KGBéla mentelmi jogának felfüggesztését az álgyakornokok miatt

Egyelőre nem kereste meg az Európai Parlament (EP) a Legfőbb Ügyészséget Kovács Béla, jobbikos EP-képviselő mentelmi jogának újabb felfüggesztése miatt.

A 2016 szeptemberben nyilvánosságra hozott, megalapozott gyanú szerint egy korábbi, kémkedési ügy miatt KGBéla becenevet kapott politikus 2012-ben és 2013-ban gyakornoki szerződést kötött négy magánszeméllyel, akik a szerződés szerint 4-6 hónapos szakmai gyakorlatot teljesítettek Brüsszelben. Valójában ezek a személyek nem is jártak az uniós fővárosban, és semmilyen munkát nem végeztek ott Kovács Béla számára, amellyel a képviselő jogtalan anyagi előnyt biztosított „álgyakornokai” számára.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal akkor kérte Kovács mentelmi jogának felfüggesztését, ennek azonban konkrét bűncselekményhez kell kapcsolódnia és újabb kérés azóta nem jött – mondta el egy sajtótájékoztatón Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője.

KGBéla mentelmi jogát egy másik ügyben már felfüggesztették: 2014-ben azzal gyanúsították meg, hogy Oroszországnak kémkedett.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik