Közélet
Valletta, 2017. március 30.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Néppárt máltai kongresszusán Vallettában 2017. március 30-án.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Elutasította a Fidesz azt a propagandaellenes nyilatkozatot, amelyet külföldön megszavazott

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 05. 15. 15:09

A Lehet Más a Politika (LMP) határozati javaslatként nyújtotta be a parlamentnek annak a nyilatkozatnak a magyarra fordított szövegét, amelyet az Európai Néppárt (EPP) máltai kongresszusán elfogadtak a résztvevők, így a Fidesz is. Két hónappal később a parlament Európai ügyek bizottságának hat fideszes tagja mégis leszavazta a nyilatkozatot – számolt be a Index.

A „Russian disinformation undermining Western democracy” című nyilatkozatban az Európai Néppárt tagjai kijelentették, hogy

Oroszország folyamatos törekvései, hogy elferdítsenek tényeket, manipulálják a valóságot, gyanakvást szítsanak a demokratikus berendezkedéssel szemben és beavatkozzanak nyugati államok választásaiba teljességgel elfogadhatatlanok

Az LMP szerint az Orbán-kormány hazai propagandagépezete felhasználja és terjeszti a Kreml dezinformációit, szó sincs semmiféle harcról, ezért erre az ellentmondásra szerették volna felhívni a figyelmet. Ungár Péter, a párt elnökségi tagja azt mondta az Indexnek, hogy egyetértettek az EPP javaslatával és azt remélték, hogy a Fidesz Málta után a magyar parlamentben is támogatni fogja a nyilatkozatot.

Németh Zsolt, a bizottság fideszes tagja azzal magyarázata a javaslat leszavazását, hogy az nem felelt meg a formai követelményeknek, mert annak nem egy parlamenti határozat az adekvát formája. Ungár szerint merő cinizmus ezzel elutasítani a javaslatot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Apa lesz Tabáni István

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.