Közélet

Elindult az IBDoktor.hu oldal! (X)

Ijesztő diagnózissal szembesül az a beteg, akinél gyulladásos bélbetegséget állapítanak meg. Miért pont én? ? Mi vár most rám?

Ijesztő diagnózissal szembesül az a beteg, akinél gyulladásos bélbetegséget állapítanak meg. Számos érzés és kérdés kavarog az ember fejében: Miért pont én? Mi vár most rám? Mitől lettem beteg? Meggyógyulhatok?

Gyulladásos bélbetegségként, vagy más néven IBD-ként (Inflammatory Bowel Disease), ismerjük a bélrendszer krónikus gyulladásával járó kórképeket: a Crohn-betegséget és a colitis ulcerosát (fekélyes vastagbélgyulladás). Hazánkban közel 45 ezer embert érintenek ezek a betegségek. Közös jellemzőjük, hogy élethosszig fennálló, gyógyíthatatlan, de jól kezelhető állapotok – megfelelő terápia mellett tünet- és panaszmentesség is elérhető, így a betegek az egészségesekkel megegyező életminőségben élhetnek, dolgozhatnak.

Az IBDoktor.hu egy új, tartalmilag átfogó online felület melynek célja, hogy segítse a betegeket a kezdeti bizonytalanságban, a gyulladásos bélbetegségek megértésében, illetve támogatást nyújtson a mindennapi életükben. Az IBDoktor.hu tartalmai között megtalálhatók a betegséggel, annak diagnózisával és kezelésével kapcsolatos információk, csakúgy, mint az érzelmi támogatás, jogi, diétás vagy mozgás tanácsok.

Az oldal tartalmait szakorvosok írták és/vagy lektorálták, hitelességét a Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete és a Magyar Gasztroenterológiai Társaság szakmai háttere biztosítja, főtámogatója a Takeda Pharma Kft.

Az információk mindazonáltal tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsadást! Javasoljuk, hogy rendszeresen konzultáljon a kezelőorvosával, hiszen ő ismeri a legjobban az Ön egyéni tüneteit és a korszerű terápiás lehetőségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik