Közélet

Ellenőrökre és járókelőkre támadtak ma reggel a 3-as metró aluljárójában

Több személyt, köztük egy jegyellenőrt is megtámadott az a négy férfi Budapest belvárosában, akik közül hármat elfogtak a rendőrök, írja a police.hu.

2017. május 13-án 6 óra és 7 óra közötti időben a Budapest V., Deák Ferenc tér 3-as metró szintjén a monorierdei 19 éves A. József, a budapesti 22 éves P. Zoltán  és a 20 éves biatorbágyi Sz. Dániel, és eddig ismeretlen társuk az aluljáró, illetve a metró területén több utast és járókelőt inzultált és a metró jegyellenőreit is megtámadta.

A férfiak a rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök előtt elhagyták az aluljárót. A három elkövetőt a rendőrök adatgyűjtés és tanúkutatás során beazonosították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály járőrei pár órán belül elfogták, majd az V. kerületi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Ellenük közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók az elkövetőkkel szemben – az őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Negyedik, eddig ismeretlen társukat még keresik, akiről felvétel készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik