Közélet
Nyíregyháza, 2017. május 8.
Magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga a nyíregyházi Sipkay Barna Kereskedelmi Vendéglátóipari Idegenforgalmi Szakgimnáziumban 2017. május 8-án.
MTI Fotó: Balázs Attila

Újságcikk és interjú a németérettségi írásbelijén

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 05. 12. 09:52

Korábban a témában:

A középszintű németérettségi első feladatban német diákok mesélnek nyaralási terveikről, és ezzel kapcsolatban vannak a szöveg végén állítások. A második feladat egy újságcikk megértése, ami után hat kérdésre kell megfelelően válaszolni. A harmadik feladatban egy cserediákkal készült interjút kaptak a vizsgázók, csak éppen a kérdések keveredtek össze, így sorba kell őket állítani – tudta meg az Eduline.

A feladatlap utolsó szövege a lány gyerekek világnapjáról szól, amit az ENSZ kezdeményezésére minden év október 11-én tartanak. A szöveg végén egy összefoglaló található, amiben egyes szavakat, kifejezéseket kell pótolni.

Az oktatási portál szerint a második, nyelvhelyességet mérő rész első feladatában egy írás a bosszantó szomszédokról szól. A kipontozott helyekre kell beírni a megadott variációk közül a megfelelően ragozott formulát. A második feladatban a hiányzó szavakat kell megtalálni, de ehhez is megadtak több lehetőséget is. A szöveg egyébként a Duna Napról szól.Teljes mondatrészek hiányoznak egy, a készpénzautomatákról szóló cikkből a 3. feladatban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.