Közélet

Farkas Flórián valószínűleg nem lesz képviselő jövőre

Arról kérdezték Lázár Jánost a Kormányinfón, hogy lehet-e képviselő jövőre Farkas Flórián egykori ORÖ-elnök, akinek mentelmi jogát sajtóértesülések szerint kikérhetik, ha vádat emelnek ellene.

A kancelláriaminiszter konkrét választ nem adott, de szavai szerint

az elmúlt 30 évben nem volt példa arra, hogy olyan politikust tegyenek listára, akit meggyanúsítottak.

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség még 2016. január 27-én rendelt el nyomozást Tényi István feljelentése alapján hivatali vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. A RomNet szerint a tanúkihallgatások alapján egyértelművé vált, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztos esetleges érintettsége miatt nyomoznak állítólagos ORÖ-s szavazatvásárlási ügyében. A portálnak az elmúlt napokban tanúként kihallgatott ORÖ-s képviselők közül többen is azt mondták, az eljáró ügyész egyértelművé tette, kezdeményezni fogja Polt Péternél, hogy a  legfőbb ügyész indítványozza Farkas Flórián mentelmi jogának felfüggesztését. Farkas Flóriánt addig nem tudják beidézni, amíg mentelmi joga védi őt.

Az ORÖ-t érintően nyomoz a Nemzeti Adó és Vámhivatal, különböző bűncselekmények miatt a rendőrség is vizsgálódik, de a RomNet szerint Farkas Flóriánt eddig csak az uniós csalás elleni hivatal, az OLAF hallgatta meg, a miniszterelnöki biztost még tanúként sem idézte be egyetlen hatóság sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik