Közélet

Kevéssel megúszta a pedofil, mert mikor molesztálta a lányokat, enyhébb volt a törvény

A férfi áldozata egy akkoriban 10 éves lány volt, aki sokáig nem volt képes beszélni a dologról, ezért csak nemrég pattant ki az ügy. Így viszont nem kapott olyan szigorú büntetést a férfi, mintha ma követi el ugyanazt.

A most 56 éves Lee O’Reilly több mint tíz évvel ezelőtt hentesként dolgozott az angliai Nuneatonban, és amíg a városban élt, két lányt is molesztált. Az akkor 9, illetve 12 éves kislányok azonban sokáig nem mertek beszélni senkinek arról, hogy a férfi fogdosta őket. Már mindketten a húszas éveikben jártak, amikor végül egyikük 2015-ben feljelentést tett, mert nagyon zavarta a szörnyű emlék, és ezután a másik lány is megszólalt.

A volt hentes tagadta a vádakat, bár azt elismerte, hogy az egyik lány panaszkodott neki, amiért egyszer megfogta a lábát. A bíróság azonban bűnösnek találta. Öt és fél év börtönbüntetést kapott O’Reilly, és egész életére felkerül a szexuális zaklatók listájára. A férfinek szerencséje volt, hogy a történtek idején még csak maximum 10 évig terjedő szabadságvesztést lehetett kiszabni a fiatalkorúak szexuális zaklatásáért – ha ma követte volna el ugyanezt, akár életfogytiglant is kaphatott volna.

Express & Star

Ajánlott videó

Olvasói sztorik