Közélet

Tízmilliós sikkasztással vádolnak egy közös képviselőt Komlón

Legalább 10-12 millió forint felújításra szánt pénz tűnt el egy társasházban Komlón – írja a Szabad Pécs. A lakók a közös képviselőre gyanakodnak, ezért feljelentést tettek, a Komlói Rendőrkapitányság sikkasztás gyanújával nyomoz.

A Köztársaság utca 5. szám alatti társasházat tavaly nyáron szigetelték, ám kiderült, hogy a munkát azóta sem fizették ki a kivitelezőnek, aki a lakókon akarta behajtani a tartozást. A pénzt a ház számlájáról leemelték és rákerült a társasházkezelő saját bankszámlájára. Ő azt ígérte, hogy április 10-ig kifizeti a vállalkozót, ám ez nem történt meg. A lakók feljelentést tettek, a kivitelező azonban nem akar várni, és a rájuk terhelné a költségeket. Ezt azt jelentené, hogy családonként 600 – 800 ezer forintot kellene kifizetni.

Egy hétvégi lakógyűlésen többen jelezték, hogy hajlandók lennének fizetni, akár részletekben is, ugyanis a jogászaik szerint elveszítenék a pert, így a felújítás mellett a jogi költségek is őket terhelnék. Ez persze azt is jelentené, hogy kétszer fizetnék ki a szigetelési munkákat.

A Szabad Pécs információi szerint más társasházak is érintettek lehetnek az ügyben, ugyanis a társasházkezelőhöz 40-50 lépcsőház tartozik. Ebben az esetben akár a 100 millió forintot is meghaladhatja a kár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik